FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Dramy
Autor Wiadomość
inkama 
Mada mada.

Wysłany: 2010-04-01, 23:31   

Reyu napisał/a:
Inkama a gdzie się uczysz koreańskiego? Czy może jesteś samoukiem?
Prywatnie z koleżankami sobie załatwiłyśmy, od tego semestru, a najciekawsze, że udało nam się z dyrekcją załatwić , że zajęcia mamy normalnie po lekcjach w szkole :)

A co do Ourana to prawda źli aktorzy mogliby wszystko zepsuć, choć myślę, że nawet jakby było kiepskie to bym obejrzała.
Panda~~

Reyu 
Kore de ii!

Wysłany: 2010-04-02, 00:21   

O.o jestem pod wrażeniem. A gdyby powstała drama Ourana to nawet ja bym obejrzał.
– Nie ma szarości, tylko biały, który został ubrudzony. Dziwię się, że o tym nie wiesz. A grzech, młody człowieku jest wtedy, kiedy ludzi traktujesz jak rzeczy. W tym samego siebie. Na tym polega grzech.
~Babcia Weatherwax

otempora 
Kore de ii!

Wysłany: 2010-04-02, 11:29   

Chyba ty przede wszystkim XD

Reyu 
Kore de ii!

Wysłany: 2010-04-02, 15:25   

Ha. Ha. Ha.
A yamato nadeshiko oglądałem anime i uważam że to jedna z lepszych komedii.
– Nie ma szarości, tylko biały, który został ubrudzony. Dziwię się, że o tym nie wiesz. A grzech, młody człowieku jest wtedy, kiedy ludzi traktujesz jak rzeczy. W tym samego siebie. Na tym polega grzech.
~Babcia Weatherwax

Raixly 
Ato sukoshi.

Wysłany: 2010-06-16, 17:34   

Rany ale zastój w temacie XD

Z moich doświadczeń z dramami - obejrzałam do końca YNSH i nawet nie było takie złe! Zupełnie inna interpretacja mangi, ale całkiem całkiem. Szkoda, że Sunako nie była tak silna i brutalna jak w oryginale! XD W ogóle trochę lepiej można było odwzorować charaktery postaci, ale było ok.
Oglądałam też Mei-chan no Shitsuji - pierwsze 2-3 odcinki były fantastyczne, ale potem przytłoczyła mnie ilość crapu o przyjaźni, uczuciach itp. Szczególnie ostatnie odcinki... masakra. W rezultacie zakończenie tak bardzo mi się nie podobało, że dałabym 6/10, a szkoda, bo potencjał był. No i to, że głównego bohatera trzeba było przemocą (dosłownie XD) zmuszać do jakiegokolwiek działania było irytujące. Aha, i jeszcze Mei była fajną, zdrową psychicznie dziewuchą na początku... a potem była taka dla wszystkich miła, kochająca i przyjazna, że aż się odechciewało oglądać.
Dojść nie pomoże.

Reyu 
Kore de ii!

Wysłany: 2010-06-16, 18:30   

To skoro temat wrócił:
Drama dla mnie. Komedia, mile widziany wysoki poziom zidiowacenia, nie mile widziane zdrowie psychiczne bohaterów. Najlepiej lekkie (nawet bardzo), nie przeszkadza mi śłitaśność,
ważne żeby trzymało jakiś tam poziom i było zabawne. Absurd również mile widziany.
~Babcia Weatherwax

Barbara 
Iku yo!

Wysłany: 2010-06-17, 22:09   

Z zabawnych, myślę, że może być "One pound gospel". Dzisiaj skończyłam oglądać "Proposal daisakusen", moim zdaniem jedna z najlepszych dram. ^^

Moni-Moni 
Motto gambaranai to...

Wysłany: 2010-07-17, 20:27   

si One pound jest calkiem przyzwoite glupkowate no i jest na co popatrzeć XD, choć kame w ver zawodowy bokser wagi chyba przepiórczej mnie zabija xP

jak jeszcze nie widziałąś to nieźle uśmiać można się na Hotaru no Hikari, btw ostatnio zaczął się 2 sezon~~ moze nie ejst tak dobry jak pierwszy ale daje rade ^^

ja zaczełam pare dni temu drame Real Clothes i strasznie się wciagnełam~~ polecam dla wszystkich miłośników mody i nie tylko : D jest zabawna ciekawa i te ciuchy kurde cudo~~ xD

Reyu 
Kore de ii!

Wysłany: 2010-07-17, 22:35   

No, to skoro już wiem co oglądać, to powinienem również dowiedzieć się gdzie oglądać. Jakie strony polecacie?
~Babcia Weatherwax

inkama 
Mada mada.

Wysłany: 2010-07-18, 07:36   

Real clothes, Moni-Moni zaciekawiłaś mnie chyba się skuszę :)
Hotaru no Hikari jest cudowne, też polecam, rzadko się zdarza żeby głupota głównej bohaterki (Ahomiya xD)tak mało mi przeszkadzała.
Drugi sezon zapowiada się też ciekawie (Mukai<3) jestem po drugim epie i nie mogę się doczekać dalej.
Teraz jak patrzę na swój pokój to czuję się jak himono-onna...no na moje szczęscie jak dawali definicje to h-o jest po 20 więc może się jeszcze z tego wyciągnę -> choć turlanie się i wiązanie włosów wysoko jest fajne xD
Poza tym warto oglądać dla pięknego domu <3 ja taki chcę...

Reyu-kun gdzie oglądać wybór należy do ciebie jeśli chcesz online to np. mysoju.com
Choć wiadomo że jakość oglądanych online nie zawsze jest super ;)

Reyu 
Kore de ii!

Wysłany: 2010-07-18, 14:54   

No, ona ma piękny dom (Znaczy bez tego bałaganu). A mi raczej grozi zostanie himono-otoko
ale nie wiem jak miało by to wyglądać.
~Babcia Weatherwax

inkama 
Mada mada.

Wysłany: 2010-07-20, 22:51   

Jak obiecałam Ewie-sensei
日本人の知らない日本語
za drama wiki: Kano Haruko (Naka Riisa) is a charismatic shop assistant who has such excellent fashion sense that she has been featured in fashion magazines. However, she is unable to give up her dream of being a high school teacher. Haruko is asked by her former teacher to teach Japanese to foreigners for three months on the understanding that he would introduce her for the high school’s Japanese language teaching position. And so, she becomes a trainee teacher at a Japanese language school where she coaches nine foreign students with strong personalities, including an Italian anime enthusiast and a Swede who is in love with ninjas, according to her own convictions, while setting her sights on becoming a high school teacher.

komedia, jak mówiłam póki co tylko rawy ale nawet fajnie mi się oglądało jak próbowałam zrozumieć i stopowałam żeby sprawdzić słowa na Tangorinie xD generalnie "wiem o co chodzi" jakieś wybitne to to nie jest ale tematyka taka akurat :)

Ewa 
Administrator

Wysłany: 2010-07-20, 23:00   

inkama napisał/a:
Jak obiecałam Ewie-sensei
日本人の知らない日本語

Dziękuję! W tym tygodniu chyba nie dam rady, ale postaram się w przyszłym rzucić okiem. 8-)

Ewa 
Administrator

Wysłany: 2010-07-27, 09:50   

O, to się da obejrzeć online na stronie www.dramacrazy.net. Polecacie taką metodę?

inkama 
Mada mada.

Wysłany: 2010-07-27, 22:14   

Szczerze to jak nie wiem czy będę chciała coś oglądać to przed ściąganiem oglądam online np 1 ep.
Choć w sumie często tak robię bo jest szybciej zwłaszcza jak ktoś ogląda z subami (a na viikii potrafi być już dnia transmisji), a jak na czymś mi zależy to ściągam na kompa w dobrej jakości.

Odpowiedz do tematu